Log In..  Upis

O nama

  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH je privata ustanova u sistemu odgoja i obrazovanja Bosne i Hercegovine osnovana aktom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke broj 03-38-1767/03.
  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH kao nasljednica prijašnjeg AN-NUR-a je neprofitna, reprezentativna odgojno-obrazovna ustanova, iza koje stoje godine neprekidnog i mukotrpnog rada njenih entuzijasta i uposlenika, a u korist i prosperitet svih gradjana Bosne i Hetrcegovine, bez obzira na nacionlanu ili vjersku pripadnost. Svoju djelatnost Bošnjačka ustanova “AN-NUR” BiH usjmerava prema djeci predškolske dobi, djeci osnovcima i srednjoškolcima, studentima i ostalim građanima, željnih znanja i umjeća.
   
  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH kroz svoju "ŠKOLU ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH" obrazuje i osposobljava djecu i odrasle u tjeku i poslije redovnog školovanja iz Filološkog (jezičkog) odsjeka, informatičke pismenosti - Informatičkog odsjeka i Menadžmenta uspješnog vodjenja biznisa. Po uspješnom završetku obrazovanja svršenici stiču dodatno stručno zvanje i verificiranu diplomu iza koje stoji Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine. Bošnjačka ustanova “AN-NUR” BiH danas ima tri aktivna centra, u vecim mjestima Federacije Bosne i Hercegovine kroz koju je s uspjehom prošlo i uvjerenje dobilo preko 3.500 polaznika. Danas iza Bošnjačke ustanove “AN-NUR” BiH pored nadležnog Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Bosne i Hercegovine stoje i kantonalna ministarstva obrazovanja što potvrđuje autoritet, ozbiljnost i vijek rada i djelovanja ustanove i djelatnosti kojom se ista bavi.
   
  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH je osnovala "USTANOVU ZA PREDŠKOLSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE" djece jedne godine do polazak u osnovnu školu. Uz program odredjen od strane nadležnog ministarstva aktivno se realiziraju i drugi programi: engleski jezik, informatika i sl. 
   
  Naš kratkorocni plan i cilj je aktiviranje odjeljenja škole u mjestima gdje je privremeno obustavljen rad zbog preregistracije ustanove, kao i otvaranje odjeljenja škole u Brčko distriktu i ostalim kantonima Federacije Bosne i Hercegovine, ali i na teritoriji manjeg BH entiteta.

Aktuelno


 • Sastanak UPRAVNOG ODBORA...[više]

 • Termini skijanja i zimovanja-sankanja...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama

 • Predškolska ustanova
  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH je privatna odgojno-obrazovna ustanova osnovana aktom Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije ...[više]
 • Škola za obrazovanje odraslih
  Škola za dodatno obrazovanje i osposobljavanje je organizaciona jedinica Bošnjačke ustanove "AN-NUR" BiH. Djelatnost &s...[više]