Log In..  Upis

Novosti

  Srećan ćeš biti, svijete, kad usrećiš dijete  DJEČIJA NEDJELJA U KANTONU SARAJEVO POD NAZIVOM

  "SREĆAN ĆEŠ BITI, SVIJETE, KAD USREĆIŠ DIJETE

  PROGRAM PREDŠKOLSKE USTANOVE "AN-NUR" SARAJEVO POD NAZIVOM

  „ŽIVIMO KAO JEDNO – BOLJI SMO ZAJEDNO“

   

  Program će se realizirati u okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“ na školskom stadionu Osnovne škole „6.mart“ u Hadžićima (u slučaju kiše velika dvorana KSIRC-a) u četverak 5. oktobra 2017 godine s početkom u 11:00 sati.

  Učesnici programa su djeca iz vrtića vrtić JU Djeca Sarajeva - "RIBICA" Hadžići, vrtić „AN-NUR“ Hadžići, vrtić "SAN“ Stari Grad, vrtić "CICIBAN“ Novi Grad i vrtić "VOGOLINO" Vogošća.

  Pokrovitelj programa je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena i izbjegla lica Kantona Sarajevo i Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH.


  Prijevoz djece, hrana i piće obezbjeđeni.

  Cilj programa je ostvarenja kvalitetne saradnje, druženje djece i stvaranja pozitivnih stavova i mišljenja među djecom različitih nacionalnih skupina. Program će sadržavati niz aktivnosti iz oblasti kulture i sporta sa svrhom razvijanja takmičarskog duha, osnaživanja kulture odgoja i sticanja prava djeteta na slobodno razmišljanje, razvijanje i život općenito.

  Planirano je da se realiziraju tri aktivnosti i likovna radionica, maskembal i  igre bez granica.

  Prva aktivnost je likovna radionica na temu „Moj grad-moje pravo“ u okviru koje će djeca svoja osjećanja iznijeti na papir i prikazali kako oni vide svoj grad i svoja prava u svom gradu. Likovni radovi će bili izloženi na mjestu realizacije programa, posjetioci će moći pogledati radove, a komisija od tri člana će izabrati najbolje tri rada i nagraditi poklon paketima. Izložba će trajati sve vrijeme realizacije programa, a paralelno će se odvijati druga i treća aktivnost.

  Druga aktivnost je maskenbal - „To sam ja-to je moj svijet“, u okviru kojeg će djeca biti obučena u različite kostime koje budu kreirali sami sa svojim odgajateljima i roditeljima. To će biti jedna modna revija uz dosta šarenila i različitosti u kojima će djeca izkazati ono što vole. Najbolji kostim će biti nagrađen vrijednom nagradom. Djeca će obučena u svoje kostime prošetati centrom grada do mjesta održavanja manifestacije.

  Treća aktivnost su igre bez granica pod motom „Hajde budi mi drug“ u okviru kojih će biti organizirano niz takmičarskih aktivnosti između djece iz različitih vrtića. Od takmičarskih  aktivnosti  su: skakanje u vrećama, skakanje na kenguru, preskakanje konopca, trčanje po gumama, ples s balonom, brzi ples, a pripremili smo i igru iznenađenja. 

  Voditelj programa je Selma Krifica, a bit će i animatori te face-paiting za naše mališane. 

  Kroz ove aktivnosti želja nam je da djeci ukažemo na igre iz prošlih generacije koje sad nemaju prilike da igraju, te da razvijamo takmičarski duh, ali i toleranciju među djecom. Da ne stvarmo ljutnju zbog izgubljenog, nego da razvijamo motivaciju za boljim uspjehom. Najbolji takmičari bit će nagrađeni poklon paketima.

  Pozivamo djecu iz vrtića i njihove roditelje da nam se pridruže te da se družimo, zabavimo i takmičimo...
   

  Dobro nam došli

Aktuelno


 • Zahvalnica za upis djece...[više]

 • VrticNet - Interface...[više]

 • JAVNI KONKURS za upis djece...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama

The Rolex replica watches 126334 wristwatch, which combines luxury and classics, has performed well in the replica watches uk market after the exhibition. It is fake watches very fiery and hard to buy. Like this watch's watch friend, may wish to click on the details page or enter the brand store. Learn more about this swiss replica watches.