Log In..  Upis

Novosti

  Reagovanja na klevetu  Poštovani korisnici naših usluga, sadašnji i budući, Predškolske ustanove "AN-NUR" Sarajevo

  S obzirom da se u posljednje vrijeme šire razne dezinformacije o radu i uslovima u vrtićima ove predškolske ustanove, naročito u vrtiću AN-NUR u Hadžićima, ovim putem bi i mi da se oglasimo.
  Od samog postojanja naše a i Vaše odgojno-obrazovne ustanove dragi roditelji, mi smo tu prvenstveno zbog Vas a najviše Vaše djece, koja su nama prioritet u svemu. Zato i nastojimo, u skladu sa mogućnostima i pozitivnim zakonskim propisima, pruziti maksimalno najbolje za sve.
  Prvenstveno, što se tiče dezinformacija o higijenskim uslovima u našem vrtiću.
  U skladu sa zakonskom regulativom,  Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo mjesečno vrši mikrobiološko ispitivanje hrane, a kvartalno i mikrobiološko ispitivanje predmeta, površina i ruku naših uposlenika koje dolaze u dodir sa hranom. Ugovoreno ovlašteno externo pravno lice mjesečno vrši dezinfekciju radnih površina svih naših objekata a svakodnevno medicinsko i pomoćno osoblje ustanove dezinfekciju prostora i opreme odgovarajućim dezinfekcionim sredstvima.
  Naprijed navedene navode potkrepljujemo zapisnicima prosvjetne i sanitarne inspekcije te izvještajima Zavoda za javno zdravstvo i Eko-tima koji se nalaze ispod ovog teksta. Čak je prosvjetna i sanitarna inspekcija nakon kontrole, obavljene po zlonamjernoj prijavi, konstatovala da ništa od navedenih primjedbi ne odgovara stvarnom činjeničnom stanju.
  Kao što možete i vidjeti, pod redovnim kontrolama i sanitarnim nadzorima smo i mi uposlenici i na iste odgovaramo pozitivnim rezultatima, tako da nas iznenadne inspekcije i bespotrebne prijave ne mogu iznenaditi niti stvoriti probleme. Zašto? Jer su higijenski i sanitarni, ali i drugi uslovi u našim vrtićima više nego zadovoljavajući. Jer mi smatramo da MORAJU biti na nivou. Jer tu borave djeca zbog kojih mi i postojimo kao ustanova. Zato se i trudimo i sigurni smo da pružamo maksimalno da stvorimo sredinu sigurnu za boravak mališana.
  Djeca su nam prioritet u svemu, a pored njih tu su i naši odgajatelji, kao i svi uposlenici Predškolske ustanove "AN-NUR". To su osobe koje zajedno sa djecom borave u vrtićima, istu hranu i piće konzumiraju...
  Pa zar bi riskirali zdravlje samih sebe, a jos više djece?!
  Oni koji žele da diskriminišu rad i uspjeh ove ustanove ne trebaju nam u TIMU. Naglašavamo ovu riječ jer smatramo da smo svi mi jedan TIM koji treba da zajedno radimo i pozitivno komuniciramo i funkcionišemo za dobro NAŠE djece.
  Od nas se očekuje idealno, od osoba koje su daleko nego idealne. Neke navike se stiču prije svega kod kuće, a vrtići i škole ih samo jos više podstiču i utvrđuju. Svaka ustanova je pod rizikom od bakterija i infekcija koje se mogu također donijeti izvana. Mi dajemo svoj maksimum da stvorimo sredinu sterilnu, čistu i zdravu za Našu djecu, ali neke vanjske uticaje ne možemo eliminisati.
  Mi vodimo brigu o čistoci i higijeni objekta u kojima djeca borave kao i predmeta koji se nalaze u istim, a obaveza roditelja je da su stvari i predmeti koje djeca donose od kuće redovno održavaju i čiste.

  Poslije decenije i pol uspješnog rada, ogromnog broja djece koja su bila dio naše ustanove, a koji su danas i sami roditelji i uzoriti članovi intelektulaci našeg društva, a čije je temelje postavila baš ova ustanova i čime se ponosimo, i oni koji su još uvijek naši mališani ili koji će tek postati, nikakve "mahalske priče" i "nutemeljene provokacije" od zlo namjernih neobrazovanih osoba, nam ne mogu naštetiti, dapače, samo sebi štetu čine.


  Mi smo i dalje ustanova koja je tu za mališane i radimo i radit ćemo sve za dobrobit njih. Trudimo se i dalje kao od samog početka da inoviramo svoje aktivnosti i da njihov boravak u našim vrtićima bude siguran i njima zabavan.


  Hvala roditeljima koji su svoje povjerenje za odgoj i obrazovanje djece "svoja blaga" poklonili nama, ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi sa renomeom, a takvih je punu, a isto tako želimo iskazati i dobrodošlicu budućim našim korisnicima dječici i njihovim roditeljima, jer naša obaveza i odgovornost je da opravdamo isto, a to nastojimo i raditi.

  Jer smo mi tu zbog Vaše-Naše djeca koja su nama prioritet u svemu, a posebno njihovo zdravlje i njihova sigurnost tokom boravka u našim vrtićima i produženom boravku, za nas je imperativ.

  I na kraju jedna Sokratova izreka: "Jaki umovi diskutuju o idejama, srednji umovi o događajima, a slabi umovi o ljudima", te vjerujemo da će se svako ovdje prepoznat i naći
   

  PREDŠKOLSKA USTANOVA "AN-NUR" SARAJEVO

  Prilog:

   

Aktuelno


 • Obavijest o najavljenom štrajku...[više]

 • Zahvalnica za upis djece...[više]

 • VrticNet - Interface...[više]

 • JAVNI KONKURS za upis djece...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama

The Rolex replica watches 126334 wristwatch, which combines luxury and classics, has performed well in the replica watches uk market after the exhibition. It is fake watches very fiery and hard to buy. Like this watch's watch friend, may wish to click on the details page or enter the brand store. Learn more about this swiss replica watches.