Upis  VrtićNet | Lgin

Novosti

  Reagovanja na klevetu  Poštovani korisnici naših usluga, sadašnji i budući, Predškolske ustanove "AN-NUR" Sarajevo

  S obzirom da se u posljednje vrijeme šire razne dezinformacije o radu i uslovima u vrtićima ove predškolske ustanove, naročito u vrtiću AN-NUR u Hadžićima, ovim putem bi i mi da se oglasimo.
  Od samog postojanja naše a i Vaše odgojno-obrazovne ustanove dragi roditelji, mi smo tu prvenstveno zbog Vas a najviše Vaše djece, koja su nama prioritet u svemu. Zato i nastojimo, u skladu sa mogućnostima i pozitivnim zakonskim propisima, pruziti maksimalno najbolje za sve.
  Prvenstveno, što se tiče dezinformacija o higijenskim uslovima u našem vrtiću.
  U skladu sa zakonskom regulativom,  Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo mjesečno vrši mikrobiološko ispitivanje hrane, a kvartalno i mikrobiološko ispitivanje predmeta, površina i ruku naših uposlenika koje dolaze u dodir sa hranom. Ugovoreno ovlašteno externo pravno lice mjesečno vrši dezinfekciju radnih površina svih naših objekata a svakodnevno medicinsko i pomoćno osoblje ustanove dezinfekciju prostora i opreme odgovarajućim dezinfekcionim sredstvima.
  Naprijed navedene navode potkrepljujemo zapisnicima prosvjetne i sanitarne inspekcije te izvještajima Zavoda za javno zdravstvo i Eko-tima koji se nalaze ispod ovog teksta. Čak je prosvjetna i sanitarna inspekcija nakon kontrole, obavljene po zlonamjernoj prijavi, konstatovala da ništa od navedenih primjedbi ne odgovara stvarnom činjeničnom stanju.
  Kao što možete i vidjeti, pod redovnim kontrolama i sanitarnim nadzorima smo i mi uposlenici i na iste odgovaramo pozitivnim rezultatima, tako da nas iznenadne inspekcije i bespotrebne prijave ne mogu iznenaditi niti stvoriti probleme. Zašto? Jer su higijenski i sanitarni, ali i drugi uslovi u našim vrtićima više nego zadovoljavajući. Jer mi smatramo da MORAJU biti na nivou. Jer tu borave djeca zbog kojih mi i postojimo kao ustanova. Zato se i trudimo i sigurni smo da pružamo maksimalno da stvorimo sredinu sigurnu za boravak mališana.
  Djeca su nam prioritet u svemu, a pored njih tu su i naši odgajatelji, kao i svi uposlenici Predškolske ustanove "AN-NUR". To su osobe koje zajedno sa djecom borave u vrtićima, istu hranu i piće konzumiraju...
  Pa zar bi riskirali zdravlje samih sebe, a jos više djece?!
  Oni koji žele da diskriminišu rad i uspjeh ove ustanove ne trebaju nam u TIMU. Naglašavamo ovu riječ jer smatramo da smo svi mi jedan TIM koji treba da zajedno radimo i pozitivno komuniciramo i funkcionišemo za dobro NAŠE djece.
  Od nas se očekuje idealno, od osoba koje su daleko nego idealne. Neke navike se stiču prije svega kod kuće, a vrtići i škole ih samo jos više podstiču i utvrđuju. Svaka ustanova je pod rizikom od bakterija i infekcija koje se mogu također donijeti izvana. Mi dajemo svoj maksimum da stvorimo sredinu sterilnu, čistu i zdravu za Našu djecu, ali neke vanjske uticaje ne možemo eliminisati.
  Mi vodimo brigu o čistoci i higijeni objekta u kojima djeca borave kao i predmeta koji se nalaze u istim, a obaveza roditelja je da su stvari i predmeti koje djeca donose od kuće redovno održavaju i čiste.

  Poslije decenije i pol uspješnog rada, ogromnog broja djece koja su bila dio naše ustanove, a koji su danas i sami roditelji i uzoriti članovi intelektulaci našeg društva, a čije je temelje postavila baš ova ustanova i čime se ponosimo, i oni koji su još uvijek naši mališani ili koji će tek postati, nikakve "mahalske priče" i "nutemeljene provokacije" od zlo namjernih neobrazovanih osoba, nam ne mogu naštetiti, dapače, samo sebi štetu čine.


  Mi smo i dalje ustanova koja je tu za mališane i radimo i radit ćemo sve za dobrobit njih. Trudimo se i dalje kao od samog početka da inoviramo svoje aktivnosti i da njihov boravak u našim vrtićima bude siguran i njima zabavan.


  Hvala roditeljima koji su svoje povjerenje za odgoj i obrazovanje djece "svoja blaga" poklonili nama, ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi sa renomeom, a takvih je punu, a isto tako želimo iskazati i dobrodošlicu budućim našim korisnicima dječici i njihovim roditeljima, jer naša obaveza i odgovornost je da opravdamo isto, a to nastojimo i raditi.

  Jer smo mi tu zbog Vaše-Naše djeca koja su nama prioritet u svemu, a posebno njihovo zdravlje i njihova sigurnost tokom boravka u našim vrtićima i produženom boravku, za nas je imperativ.

  I na kraju jedna Sokratova izreka: "Jaki umovi diskutuju o idejama, srednji umovi o događajima, a slabi umovi o ljudima", te vjerujemo da će se svako ovdje prepoznat i naći
   

  PREDŠKOLSKA USTANOVA "AN-NUR" SARAJEVO

  Prilog:

   

Aktuelno


 • Engleski jezik za djecu...[više]

 • Sport i tjelesne aktivnosti za djecu...[više]

 • VrticNet - Interface...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama