Log In..  Upis

Novosti

  Defektolog-logoped u našoj ustanovi i njegova uloga  S obzirom da je predškolski period najosjetljiviji i najintezivniji period djetetova razvoja, u toj je dobi važno prepoznavanje teškoća u razvoju djeteta, te rana intervencija. Vrlo važnu ulogu u tom periodu ima defektolog-logoped, stručnjak osposobljen za rad na prevenciji i ublažavanje teškoća i sprječavanje nastajanja sekundarnih teškoća, s ciljem cjelovite integracije djeteta u život šire društvene sredine, detekciji, dijagnosticiranju i tretmanu poremećaja i jezično-govorne komunikacije. Zbog toga je značajno da stručnu pomoć defektologa-logopeda mogu dobiti upravo djeca predškolske populacije.

  Najčešći poremećaji koji zahtijevaju stručnu pomoć defektologa-logopeda u dječjem vrtiću su:

  ·                 poremećaj izgovora glasova,

  ·                 usporen ili nedovoljno razvijen govor,

  ·                 poremećaji tečnosti govora (mucanje i brzopletost),

  ·                 poremećaji glasa,

  ·                 posebne jezične teškoće

  Defektolog-logoped u vrtiću najveći dio svojeg rada provodi u neposrednom radu s djecom u vidu preventivnog pregleda rizičnog djeteta, trijažnog pregleda djece, provođenja dijagnostičkog postupka te terapijskog rada na otklanjanju poteškoća. Međutim, posao defektologa-logopeda odnosi se i na suradnju sa odgojiteljima i roditeljima.

  Defektološko-logopedski tretman djece u predškolskom periodu je nezamisliv bez uključivanja roditelja u terapijski postupak te nastavak rada sa djetetom u porodičnom  domu. 


  Zbog toga je od izuzetne važnosti da se i roditelji upoznaju sa vrstom i stepenom poteškoće te se poučavaju konkretnim terapijskim postupcima kako bi ishod terapije bio što uspješniji. 

  S tim u vezi u našoj ustanovi s radom je počeo defektolog-logoped te pozivamo sve roditelje da aktivno uzmu učešće u impementaciji i pomognu realizaciju aktivnosti našem stručnom saradniku jer nam je cilj svima isti, a to je dobrobit djeteta.

  Logopedica će u prvoj sedmici mjeseca novembra tekuće godine izvršiti trijažu starije predškolske i školske djece, identificirati djecu koja imaju manji ili veći problem u govoru, te zajedno u trouglu roditelj-logopedica-uprava iznaći najbolje rješenje za dijete.

  Pozivamo roditelje na saradnju te vam se unaprijed zahvaljujemo na iskazanom povjerenju.

   

  Dokument:

   

Aktuelno


 • Zahvalnica za upis djece...[više]

 • VrticNet - Interface...[više]

 • JAVNI KONKURS za upis djece...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama

The Rolex replica watches 126334 wristwatch, which combines luxury and classics, has performed well in the replica watches uk market after the exhibition. It is fake watches very fiery and hard to buy. Like this watch's watch friend, may wish to click on the details page or enter the brand store. Learn more about this swiss replica watches.