Upis  VrtićNet | Lgin

Novosti

  DJECA ZA DJECU, pridruzi se i ti  Poštovani roditelji i prijatelji, 

  Na inicijativu Vijeća roditelja, a u saradnji sa OŠ „Desanka Maksimović“, područno odjeljenje Križevići – Istočna Bosna (Općina Zvornik) započela je realizacije projekta „Djeca za djecu“. Planirano je darivanje simboličnih poklon-paketića od strane djece koja idu u vrtiće i produženi boravak Predškolske ustanove "An-Nur" Sarajevo, a namjenjeni su djeci povratnicima nižih razreda OŠ „Desanka Maksimović“ iz Križevića. 
  Prikupljanje paketića će se obavljati u objektma AN-NUR Hadžići, SAN Stari Grad i CICIBAN Novi Grad od ponedjeljak, 17.11.2014. do srijede 03.12.2014. Predstavnici Vijeća roditelja i uposlenici Bošnjačke ustanove „AN-Nur“ Sarajevo lično će dostaviti paketiće u Križeviće i podjelu fotografisati.

   

  UPUTSTVO:
  1. Priprema paketića je osmišljeno kao zajednička aktivnost djeca sa roditeljima;
  2. Sadržaj paketića treba da se upakuje u kutiju od cipela (kako bi svi bili manje-više iste veličine i da ne predstavljaju prevelik trošak za roditelje);
  3. Sadržaj paketića ostavlja se na izbor roditeljima i djeci (neke ideje: igračka, školski pribor, slatkiši...);
  4. Bilo bi lijepo da se u paketić uključi i personalizirana poruka od djeteta koje ga šalje, npr. djetetov crtež na kojem će biti njegovo ime i prezime ili kratko pismo koje bi sadržavalo informacije o djete koje šalje, kako se zove, koliko ima godina, šta voli ili neka pjesmica....
  5. Potrebno je kutiju upakovati u ukrasni papir i po mogućnosti napisati M ili Ž, ukoliko se unutra nalazi poklon koji je namjenjen isključivo dječacima ili djevojčicama.

   

  NAPOMINJEMO DA JE UČESTVOVANJE U OVOM PROJEKTU NA DOBROVOLJNOJ OSNOVI!

   

  Imena učesnika ove akcije će mo javno objaviti na našoj web stranici sa posebnom zahvalom. 

Aktuelno


 • Engleski jezik za djecu...[više]

 • Sport i tjelesne aktivnosti za djecu...[više]

 • VrticNet - Interface...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama