Upis  VrtićNet | Lgin

Novosti

  Živimo kao jedno-bolji smo zajedno  MANIFESTACIJE OBILJEŽAVANJA DJEČIJE NEDJELJE

  „ŽIVIMO KAO JEDNO – BOLJI SMO ZAJEDNO“

   

  Program će se realizirati u okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“ na školskom stadionu Osnovne škole „6.mart“ u Hadžićima (u slučaju kiše velika dvorana KSIRC-a) u srijedu 7. oktobra 2015 godine s početkom u 10:00 sati.

  Učesnici programa su djeca iz vrtića "MAŠIN SVIJET" Istočna Ilidža, vrtić "RIBICA" Hadžići, vrtić „AN-NUR“ Hadžići, vrtić "SAN“ Stari Grad i vrtić "CICIBAN“ Novi Grad.

  Pokrovitelj programa su Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena i izbjegla lica Kantona Sarajevo, Općina Hadžići i Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH.

  Cilj programa je ostvarenja kvalitetne saradnje, druženje djece i stvaranja pozitivnih stavova i mišljenja među djecom različitih nacionalnih skupina. Program će sadržavati niz aktivnosti iz oblasti kulture i sporta sa svrhom razvijanja takmičarskog duha, osnaživanja kulture odgoja i sticanja prava djeteta na slobodno razmišljanje, razvijanje i život općenito.

  Planirano je da se realiziraju tri aktivnosti i to maskembal, izložba likovnih radova i  igre bez granica.

  Prva aktivnost je nosi naziv „To sam ja - to je moj svijet“, u okviru kojeg će djeca biti obučena u različite kostime koje budu kreirali sami sa svojim odgajateljima i roditeljima. To će biti jedna modna revija uz dosta šarenila i različitosti u kojima će djeca izkazati ono što vole. Najbolji kostim će biti nagrađen vrijednom nagradom. Djeca će obučena u svoje kostime prošetati centrom grada do mjesta održavanja manifestacije.

  Druga aktivnost je izložba likovnih radova na temu „Moj grad - moje pravo“ u okviru koje će djeca svoja osjećanja iznjela na papir i prikazali kako oni vide svoj grad i svoja prava u svom gradu. Likovni radovi će bili izloženi na mjestu realizacije programa, posjetioci će moći pogledati radove, a komisija od tri člana će izabrati najbolje tri rada i nagraditi poklon paketima. Izložba će trajati sve vrijeme realizacije programa, a paralelno će se odvijati i treća aktivnost.

  Treća aktivnost su igre bez granica pod motom „Hajde budi mi drug“ u okviru kojih će biti organizirano niz takmičarskih aktivnosti između djece iz različitih vrtića. Od takmičarskih  aktivnosti  su: skakanje u vrećama, skakanje na kenguru, preskakanje konopca, trčanje po gumama, ples s balonom, brzi ples, a pripremili smo i igru iznenađenja. 

  Voditelj programa je Selma Krifica, a bit će i animatori te face-paiting za naše mališane. 

  Kroz ove aktivnosti želja nam je da djeci ukažemo na igre iz prošlih generacije koje sad nemaju prilike da igraju, te da razvijamo takmičarski duh, ali i toleranciju među djecom. Da ne stvarmo ljutnju zbog izgubljenog, nego da razvijamo motivaciju za boljim uspjehom. Najbolji takmičari bit će nagrađeni poklon paketima.

  Ulaz je slobodan, te pozivamo svu djecu, a naročito djecu iz navedenih vrtića i njihove roditelje da se odazovu ovom pozivu da se družimo, zabavimo i takmičimo...
   

  Dobro nam došli

Aktuelno


 • Engleski jezik za djecu...[više]

 • Sport i tjelesne aktivnosti za djecu...[više]

 • VrticNet - Interface...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama