Log In..  Upis

O nama

  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH je privata ustanova u sistemu odgoja i obrazovanja Bosne i Hercegovine osnovana aktom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke broj 03-38-1767/03.
  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH kao nasljednica prijašnjeg AN-NUR-a je neprofitna, reprezentativna odgojno-obrazovna ustanova, iza koje stoje godine neprekidnog i mukotrpnog rada njenih entuzijasta i uposlenika, a u korist i prosperitet svih gradjana Bosne i Hetrcegovine, bez obzira na nacionlanu ili vjersku pripadnost. Svoju djelatnost Bošnjačka ustanova “AN-NUR” BiH usjmerava prema djeci predškolske dobi, djeci osnovcima i srednjoškolcima, studentima i ostalim građanima, željnih znanja i umjeća.
   
  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH kroz svoju "ŠKOLU ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH" obrazuje i osposobljava djecu i odrasle u tjeku i poslije redovnog školovanja iz Filološkog (jezičkog) odsjeka, informatičke pismenosti - Informatičkog odsjeka i Menadžmenta uspješnog vodjenja biznisa. Po uspješnom završetku obrazovanja svršenici stiču dodatno stručno zvanje i verificiranu diplomu iza koje stoji Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine. Bošnjačka ustanova “AN-NUR” BiH danas ima tri aktivna centra, u vecim mjestima Federacije Bosne i Hercegovine kroz koju je s uspjehom prošlo i uvjerenje dobilo preko 3.500 polaznika. Danas iza Bošnjačke ustanove “AN-NUR” BiH pored nadležnog Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Bosne i Hercegovine stoje i kantonalna ministarstva obrazovanja što potvrđuje autoritet, ozbiljnost i vijek rada i djelovanja ustanove i djelatnosti kojom se ista bavi.
   
  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH je osnovala "USTANOVU ZA PREDŠKOLSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE" djece jedne godine do polazak u osnovnu školu. Uz program odredjen od strane nadležnog ministarstva aktivno se realiziraju i drugi programi: engleski jezik, informatika i sl. 
   
  Naš kratkorocni plan i cilj je aktiviranje odjeljenja škole u mjestima gdje je privremeno obustavljen rad zbog preregistracije ustanove, kao i otvaranje odjeljenja škole u Brčko distriktu i ostalim kantonima Federacije Bosne i Hercegovine, ali i na teritoriji manjeg BH entiteta.

Aktuelno


 • Obavijest o upisu u novu školsku godinu...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama

 • Predškolska ustanova
  Bošnjačka ustanova "AN-NUR" BiH je privatna odgojno-obrazovna ustanova osnovana aktom Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije ...[više]
 • Škola za obrazovanje odraslih
  Škola za dodatno obrazovanje i osposobljavanje je organizaciona jedinica Bošnjačke ustanove "AN-NUR" BiH. Djelatnost &s...[više]
The Rolex replica watches 126334 wristwatch, which combines luxury and classics, has performed well in the replica watches uk market after the exhibition. It is fake watches very fiery and hard to buy. Like this watch's watch friend, may wish to click on the details page or enter the brand store. Learn more about this swiss replica watches.