Log In..  Upis

"SAN" Stari Grad

  Vrtić SAN  Dobro došao dragi posjetioče u prezentaciju vrtica "SAN" 
   
  Vrtić je počeo sa radom u septembru 2011 u Starom Gradu (u neposrednj blizini sarajevske pivare), u Ulici Budžak br.11 
   
  Korisnu površinu objekta čine četiri odgojne sobe i tri sanitarna čvora, dva ulazna hola sa gardaroberom, četiri spavaone, kuhinja i ostava. Dvorište je kultivisano travnjakom i ukrasnim cvjećem. Preko puta vrtića se nalazi veliko javno dvorište.
   
  Korisnici usluga vrtića su djeca predškolske dobi od šest mjeseci starosti do pred polazak u školu
   
  Djeca će biti podjeljena u tri odgoje grupe i to grupa djece od 6 mjeseci do 2 godine, grupa djece od 2 do 4 godine i treća grupa djeca u 5 i 6. godini života.
  Također, u vrtiću je organizirana i grupa djece u produženom boravku iz nižih razreda osnovne škole. 
   
  Boravak djece u vrtiću je organiziran kroz cjelodnevni i poludnevni boravak tokom cijele godine tj. 365 dana u vremenu od 6:30 do 18:00 sati.
   
  U vrtiću se realizira cjeloviti razvojni program, te specijalizirani programi iz engleskog jezika, škole skijanja na planini i uskoro škole plivanja, te likovne umjetnosti, muzičke kulture, tjelesnog razvoja, scenskog izraza i lutkarstva, kao i osnovi matematičkih pojmova, prirode i kulture izražavanja, a sve prilagodeno uzrastu i dobi djeteta.
   
  U sklopu cjelovitog razvojnog programa, u vrtiću se realizira i Obavezni program za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu.
   
  Vrtić SAN je drugi vrtić u sklopu  BH centra predškolske ustanova Sarajevo koja je osnovana 2002 godine po Rješenju Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo. Svoju djelatnost ustanova obavlja u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i svojim aktima i to: Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju (Sl.novine Kantona Sarajevo br. 26/08 i 21/09), standardima i normativima prostora, opreme i kadra, te Pravilima i Pravilnicima iste.
   
  Organ upravljanja ustanovom je Upravni odbor sastavljen od predstavnika Osnivača, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, stručnih radnika ustanove, te jedan roditelj - predsjednik Vjeća roditelja.
   
  Radni kadar vrtića čine profesori predškolskog odgoja i obrazovanja, pedijatrijska sestra, pedagog-psiholog, te ostalo stručno i pomoćno osoblje.  
   
  Djeca se u vrtić i produženi boravak upisuju do popune mjesta.
  Za sve informacije i prijave možete kontaktirati Dževadu Ždralovic, pomoćnika direktora na broj: 061/245 471 ,
   
  kontakt telefon u vrticu: 033/446-333
  e-mail: vrtic@nur.ba
   
  SRETNO DIJETE-ZADOVOLJAN RODITELJ-USPJEŠNA USTANOVA  naš je moto
   
  ***DOBRO NAM DOŠLI ***

   

Aktuelno


 • Obavijest o najavljenom štrajku...[više]

 • Zahvalnica za upis djece...[više]

 • VrticNet - Interface...[više]

 • JAVNI KONKURS za upis djece...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama

The Rolex replica watches 126334 wristwatch, which combines luxury and classics, has performed well in the replica watches uk market after the exhibition. It is fake watches very fiery and hard to buy. Like this watch's watch friend, may wish to click on the details page or enter the brand store. Learn more about this swiss replica watches.