Upis  VrtićNet | Lgin

"AN-NUR" Hadžići

  Vrtić AN-NUR  Dobro došao dragi posjetioce u prezentaciju vrtića "AN-NUR"
   
  Vrtić AN-NUR u Hadžićima je smješten u najljepšem dijelu općine preko puta osnovne i srednje skole u objektu namjenjenom odgoju i obrazovanju djece predškolske dobi. Korisnu površinu vrtića čine četiri odgojne sobe, spavaona, sala za specijalizirane programe, dva sanitarna prostora, hol, kuhinja i administrativni ured. Oko objekta se nalazi dvorišate kultivisano raznovrsnim ukrasnim biljem, cvijećem i fontanom, a iza objekta se nalazi igralište sa vrlo bogatim i raznovrsnim dječijim mobilijarom.
   
  Korisnici usluga vrtica su djeca predškolske dobi od šest mjeseci starosti do pred polazak u školu.
  Djeca vrtiću su podjeljena u grupe i to mladju mješovitu grupu (djeca starosti od šest mjeseci do 3 godine), stariju mješovitu grupu (od tri godine do pred polazak u školu).
  Također, u vrtiću je organizirana i grupa djece u produženom boravku iz nižih razreda osnovne škole. 
   
  Djeca u vrtiću i produženom boravku su organizovana kroz cijelodnevni i poludnevni boravak tokom cijele godine tj. 365 dana.
   
  U vrtiću se realizira cjeloviti razvojni program, te specijalizirani programi iz engleskog jezika, škole skijanja na planini i uskoro škole plivanja, te likovne umjetnosti, muzičke kulture, tjelesnog razvoja, scenskog izraza i lutkarstva, kao i osnovi matematičkih pojmova, prirode i kulture izražavanja, a sve prilagodeno uzrastu i dobi djeteta.
   
  U sklopu cjelovitog razvojnog programa, u vrticu se realizira i Obavezni program za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu.
   
  Vrtić AN-NUR je prvi vrtic u sklopu BH centra predškolske ustanova Sarajevo koja je osnovana 2002 godine po Rješenju Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo. Svoju djelatnost ustanova obavlja u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i svojim aktima i to: Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju (Sl.novine Kantona Sarajevo br. 26/08 i 21/09), standardima i normativima prostora, opreme i kadra, te Pravilima i Pravilnicima iste.
   
  Organ upravljanja ustanovom je Upravni odbor sastavljen od predstavnika Osnivača, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, stručnih radnika ustanove, te jedan roditelj - predsjednik Vjeća roditelja.
   
  Radni kadar vrtića čine profesori predškolskog odgoja i obrazovanja, pedijatrijska sestra, pedagog-psiholog, te ostalo stručno i pomoćno osoblje.  
   
  Djeca se u vrtić i produženi boravak upisuju do popune mjesta.
  Za sve ostale informacije i prijave možete kontaktirati Dževadu Ždralovic, pomoćnika direktora na brojl: 061/245 471 ,

  kontakt telefon u vrtiću: 033/428-366
  e-mail: vrtic@nur.ba
   
   
  SRETNO DIJETE-ZADOVOLJAN RODITELJ-USPJEŠNA USTANOVA  naš je moto
   
  ***DOBRO NAM DOŠLI ***
   

   

Aktuelno


 • Engleski jezik za djecu...[više]

 • Sport i tjelesne aktivnosti za djecu...[više]

 • VrticNet - Interface...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama