Log In..  Upis

"AN-NUR" Hadžići

  Vrtić AN-NUR  Dobro došao dragi posjetioce u prezentaciju vrtića "AN-NUR"
   
  Vrtić AN-NUR u Hadžićima je smješten u najljepšem dijelu općine preko puta osnovne i srednje skole u objektu namjenjenom odgoju i obrazovanju djece predškolske dobi. Korisnu površinu vrtića čine četiri odgojne sobe, spavaona, sala za specijalizirane programe, dva sanitarna prostora, hol, kuhinja i administrativni ured. Oko objekta se nalazi dvorišate kultivisano raznovrsnim ukrasnim biljem, cvijećem i fontanom, a iza objekta se nalazi igralište sa vrlo bogatim i raznovrsnim dječijim mobilijarom.
   
  Korisnici usluga vrtica su djeca predškolske dobi od šest mjeseci starosti do pred polazak u školu.
  Djeca vrtiću su podjeljena u grupe i to mladju mješovitu grupu (djeca starosti od šest mjeseci do 3 godine), stariju mješovitu grupu (od tri godine do pred polazak u školu).
  Također, u vrtiću je organizirana i grupa djece u produženom boravku iz nižih razreda osnovne škole. 
   
  Djeca u vrtiću i produženom boravku su organizovana kroz cijelodnevni i poludnevni boravak tokom cijele godine tj. 365 dana.
   
  U vrtiću se realizira cjeloviti razvojni program, te specijalizirani programi iz engleskog jezika, škole skijanja na planini i uskoro škole plivanja, te likovne umjetnosti, muzičke kulture, tjelesnog razvoja, scenskog izraza i lutkarstva, kao i osnovi matematičkih pojmova, prirode i kulture izražavanja, a sve prilagodeno uzrastu i dobi djeteta.
   
  U sklopu cjelovitog razvojnog programa, u vrticu se realizira i Obavezni program za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu.
   
  Vrtić AN-NUR je prvi vrtic u sklopu BH centra predškolske ustanova Sarajevo koja je osnovana 2002 godine po Rješenju Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo. Svoju djelatnost ustanova obavlja u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i svojim aktima i to: Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju (Sl.novine Kantona Sarajevo br. 26/08 i 21/09), standardima i normativima prostora, opreme i kadra, te Pravilima i Pravilnicima iste.
   
  Organ upravljanja ustanovom je Upravni odbor sastavljen od predstavnika Osnivača, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, stručnih radnika ustanove, te jedan roditelj - predsjednik Vjeća roditelja.
   
  Radni kadar vrtića čine profesori predškolskog odgoja i obrazovanja, pedijatrijska sestra, pedagog-psiholog, te ostalo stručno i pomoćno osoblje.  
   
  Djeca se u vrtić i produženi boravak upisuju do popune mjesta.
  Za sve ostale informacije i prijave možete kontaktirati Dževadu Ždralovic, pomoćnika direktora na brojl: 061/245 471 ,

  kontakt telefon u vrtiću: 033/428-366
  e-mail: vrtic@nur.ba
   
   
  SRETNO DIJETE-ZADOVOLJAN RODITELJ-USPJEŠNA USTANOVA  naš je moto
   
  ***DOBRO NAM DOŠLI ***
   

   

Aktuelno


 • Obavijest o najavljenom štrajku...[više]

 • Zahvalnica za upis djece...[više]

 • VrticNet - Interface...[više]

 • JAVNI KONKURS za upis djece...[više]

 • Facebook stranica...[više]

O nama

The Rolex replica watches 126334 wristwatch, which combines luxury and classics, has performed well in the replica watches uk market after the exhibition. It is fake watches very fiery and hard to buy. Like this watch's watch friend, may wish to click on the details page or enter the brand store. Learn more about this swiss replica watches.